Suzuki smygpresenterar nya Jimny

Den kommer snart, säger Suzuki – men avslöjar inte mycket mer. Det handlar om den omsusade fjärde upplagan av modellen Jimny.

Suzuki har släppt bilder på kommande Jimny – en bil som vi kunde visa smygtagna foton på för en tid sedan. Bilen har fått mycket uppmärksamhet tack vare sin tuffa uppsyn och skarpa linjer inte helt olika de vis kan se hos Mercedes G-klass och Jeep Renegade.

Färgpaletten för nya Jimny – tre med kontrasterande svart tak.

Bilderna är dock små och informationen knapphändig, det riktiga offentliggörandet spås ske i sommar även Suzuki själva nöjer sig med att säga ”coming soon”.

Högt placerad skärm och rejäla knappar på nedre delen av mittkonsolen.

Att fjärde generationen Jimny kommer att kunna fås i såväl en- som tvåtonslack vet vi sedan tidigare. På de nya bilderna ser vi bilen i kulörerna Kinetic Yellow, Brisk Blue Metallic, Chiffon Ivory Metallic, Jungle Green, Bluish Black Pearl, Medium Gray, Silky Silver Metallic, Superior White där de tre först nämnda har svart tak.

Ny får vi även se en tydlig bild på inredningen som går i exteriörens tuffa anda med räta linje, rejäla knappar och tydlig layout.

Suzuki Jimny må vara liten i formatet men är rejäl undertill.

Även en teknisk bild har släppts som visar bilens chassi. Där ses en stel bakaxel med tre länkarmar, ett fyrhjulsdriftssystem och en längsmonterad fyrcylindrig radmotor.