Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Suzuki Swift 2017 läckt

Suzuki Swift har i det närmaste sett likadan ut sedan 2004. Nu är det slut på det enligt bilder som har läckt ut.

Suzuki Swift som modellnamn har hängt med sedan 1980-talet och dagens Swift har former så gott som intakta från 2004 även om det kom en ny generation 2010. Nu är det slut på det enligt bilder som har läckt ut.

Den senaste bilden visar frampartiet på nästa Swift, en modell som väntas komma ut på marknaden under 2017. Fronten är det som skiljer sig mest från Swift som vi är vana att se den men de som trodde att Swift skulle få en grill från någon annan Suzuki-modell som Baleno, nya Ignis eller S-Cross har fått ge sig. Här ses något som mer liknar den hos Hyundai i30 eller till och med fronten hos Jaguar F-Type. Fronten sluttar även brantare än på dagens Swift.

Tidigare läckta bilder visar att resten av nästa generation Swift bär arvet från de tidigare två generationerna även om formen är fräckare. Brantare taklinje med ”svävande” design som skapas med svarta A- och B-stolpar och svart topp på C-stolpen ger Swift ett modernt snitt.

Precis som strålkastarna fram har baklamporna krympt och är inte längre lika utsträckta som tidigare. Bakpartiet har överlag mjukare former.

Även invändigt hittar vi nya former men inredningen tycks vara fri från utsvävningar (förutom platt nederkant av ratten) och går i funktionens tecken.

Nya Suzuki Swift?

Nya Swift kommer att baseras på samma plattform som Baleno och får förmodligen samma drivlinor vilken innebär en 1,2-liters bensinmotor, en diesel på 1,3 liter och kanske även hybridalternativet.

Den nyligen läckta bilden som avslöjar fronten på nya Swift visar modellen i basutförande. En sportversion lär komma även om det mesta pekar på att nya Swift bara kommer i femdörrarsutförande.

Suzuki Swift har lyckats bra i Teknikens Världs tester, framför allt versionen som kom 2010 som utsågs till testvinnare.