070430_suzuki_swift_sport
070430_suzuki_swift_sport

Suzuki Swift Sport är här!

Senaste generationen av Suzuki Swift är känd som en körglad rackare. Nu kommer Swift Sport med starkare motor och ett flertal andra uppdateringar. 

    Väntan har varit lång. Vi såg Suzuki Swift Sport på bilsalongen i Tokyo redan 2005. Sedan dess har Swift blivit framgångsrik i junior-VM i rally, JRC. Speciellt med svensken P-G Andersson bakom ratten.

Vitamininjektionen i Swift-utbudet har alltså tilläggsnamnet Sport. Motorn är på 1,6 liter och levererar 125 hästkrafter vid 6 800 r/min. Maximalt vridmoment om 148 Nm finns tillgängligt vid 4 800 r/min. Fartresurserna är inte hisnande men det behöver absolut inte innebära att körglädjen är sämre. 0-100 km/h går på 8,9 sekunder och toppfarten är dubbelt så hög, 200 km/h.

Swift Sport skiljer sig från standardversionen genom en djupare frontspoiler med ett stort luftintag. Även bak sitter en ny spoiler med öppning för de dubbla utblåsen. Sport har dessutom andra baklampor, kommer bara i tredörrarsutförande och har 17-tumsfälgar som standard. Innanför dessa sitter uppdaterade bromsar, de bakre trumbromsarna har ersatts av skivor.

Givetvis har en bil som denna sportstolar. Övrig standardutrustning som märks i kupén är krominfattade mätartavlor, pedaler i rostfritt stål, automatisk klimatanläggning, radio/cd med mp3-spelare och rattkontroller samt nyckelfritt lås- och startsystem.

Grundpriset för Swift Sport är 174 900 kronor. I dag måndag hämtar vi faktiskt ut ett exemplar av nykomlingen för en provkörning. I väntan på att den rapporten ska publiceras kan du läsa provkörningen av vanliga Swift. Följ länken nedan.