Suzuki Swift uppdateras – läckta bilder

Suzuki Swift är en riktigt kompetent liten vagn, så bra att den till och med vann Teknikens Världs stora småbilstest 2010. Nu är det dags för en uppdatering, som av misstag läckt ut via den belgiska generalagenten.

Senaste tappningen av Suzukis småbil kom 2010 och överraskade kanske rätt många när den gick och vann Teknikens Världs stora småbilstest hösten samma år. En riktigt prisvärd och bra liten bil, helt enkelt. 

Utseendemässigt var den dock till förväxling lik sin företrädare. Och inte blir det några större förändringar när bilen nu uppdateras visuellt inför nästa år. Kanske är det därför som den belgiska generalagenten för Suzuki nu av misstag råkade lägga ut bilder på den ansiktslyfta versionen, innan den egentligen blev officiell. De kanske helt enkelt inte såg att den var uppdaterad?

Uppdateringarna är som sagt av det milda slaget. Likt de flesta andra nya bilar får Swift nu diodlampor i fronten, i L-formade uppsättningar invid dimljusen. Nedre delen av fronten är även i övrigt en aning omarbetad. Nytt är också att Swift nu får sina sidoblinkers i backspeglarna, och inte på karossidan. 

Motormässigt blir det inga förändringar, en 1,2-liters bensinare (med eller utan fyrhjulsdrift) samt en 1,3-liters diesel lär vara kvar, liksom 1,6-litersmotorn i Swift Sport. Officiell på riktigt lär bilen bli i samband med bilsalongen i Frankfurt i september.