Suzuki Wagon R – nya generationen officiell

Det är inte bara Daihatsu som ställer ut på bilsalongen i Jakarta. Även Suzuki har nyheter att presentera – i form av en ny generation Wagon R. Här är den.

Kommer ni ihåg Suzuki Wagon R+, den högbyggda småbilen som även såldes som förra generationen av Opel Agila? Modellen må inte längre säljas i Sverige, men finns fortfarande internationellt, och nu har en ny generation Wagon R presenterats på bilsalongen i Jakarta, Indonesien. Bilen har också redan börjat byggas i Suzukis fabrik i Tambun, Indonesien.

Det är fortfarande en billig bil det rör sig om, nya Wagon R ska konkurrera med bilar som Honda Brio, Datsun Go och Daihatsu Ayla/Toyota Ayga, men samtidigt ska modellen ha en grön profil och är klassad som miljöbil – i Indonesien.

Under huven sitter en enlitersmotor på 68 hästar och 90 newtonmeter. Försäljningen startar i november, och bilen kommer även att säljas på andra marknader, exempelvis i Indien, där Suzuki tillhör de riktigt stora märkena. Nya Wagon R kommer dock ej att säljas på hemmamarknaden Japan, där finns nämligen en annan Wagon R.