Svensk taxichaufför drar heldraget, prejar cyklist och struntar i zebralagen

Visst, alla cyklister är inte guds bästa barn, men det finns många bilister som över huvud taget inte tål trafikanter på två hjul. Här har vi ett exempel på en taxichaufför i Stockholm med hett temperament.

https://youtu.be/sghO0TxcCW4

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I filmen ovan får vi följa med en cyklist på Kungsgatan i Stockholm. På grund av ett vägarbete blir två filer en och en långsammare cyklist tvingar ut ”vår” cyklist längre ut i vägbanan för en omkörning. Vi förmodar att cyklisten har kontrollerat trafiken bakom sig (en cyklists döda vinkel) innan han ger sig ut åt vänster, han gör det dessutom i god tid vilket bör signalera till bakomvarande bilar att lätta på gasen en aning.

En otålig taxichaufför väntar inte in ”cyklistomkörningen”, utan kör om – över heldragen spärrlinje. Och inte nog med det. Taxichauffören prejar därefter cyklisten så att denna tvingas stanna. Hätsk ordväxling uppstår och taxichauffören hävdar att cyklisten inte får köra framför honom.

Men den temperamentsfulla taxichauffören slutar inte där. I någon form av affekt (hoppas vi) bränner han vidare och skiter fullständigt i att det är en kvinna ute på övergångsstället lite längre fram. Kvinnan stannar för att inte bli påkörd av den accelererande taxibilen. Det ska tilläggas att cyklisten inte heller stannar vid övergångsstället, även om det ser ut som att han är på väg att göra det först.

Alla cyklister är inte guds bästa barn, men det finns också väldigt många bilister som har fel inställning till de muskeldrivna, tvåhjuliga fordonen. Det bästa vore om alla körde med det man har bakom pannbenet. Visa hänsyn till varandra och sluta vara så aggressiva.

Tips: Slå på textningen i filmklippet ovan om du inte hör vad som sägs.