Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svenska Indigo 3000R snart i produktion

von Braun Sports Cars närmar sig målet – de sista testfaserna med Indigo 3000R står inför dörren och premiären äger rum i juni 2016.

För snart ett år sedan släppte von Braun Sports Cars nyheten att de köpt kvarlevorna av Arvika-bilbyggarföretaget Jösse Car och att de ska återuppliva modellen JC Indigo 3000, men i modern tappning.

Efter ett år av filande och byggande är man snart i mål. I ett pressmeddelande berättar von Braun Sports Cars att deras Indigo 3000R (notera R:et som är nytt i beteckningen) närmar sig produktionsstart. Men först återstår några testmoment varav det sista är tänkt att inledas den 15 januari nästa år.

Därefter stundar en premiärvisning under andra kvartalet nästa år, närmare bestämt i juni. Det har figurerat uppgifter om att premiärvisningen äger rum nu i november, men de uppgifterna är alltså felaktiga. 2016 är det som gäller.

Teknikens Värld körde JC Indigo 3000 vid flertalet provkörningar och test under 1990-talet, här en bild från vårt test i Teknikens Värld nummer 21/1996. Foto: Teknikens Värld

Indigo 3000R är en modern version av originalet Indigo 3000 som byggdes i totalt 43 exemplar mellan 1990-talets mitt och 1999. von Braun Sports Cars har med hjälp från bland annat Hans Philip Zachau uppdaterat bilen försiktigt för att kunna nyttja de ursprungliga tillverkningsverktygen. Tekniken är trots originalutseendet betydligt nyare än den som till hands fanns på 1990-talet. Bland annat LED-lamporna i front och akter skvallrar om det.

Klassiska former men ny teknik döljer sig under skalet.

En roadster och en coupé (med avtagbar hardtop) kommer att presenteras vid världspremiären. Vad det blir för drivlina är ännu okänt, men priset är däremot känt. Från strax under 950 000 kronor var det sagt i början av 2015.

Läs gärna mer om Indigo 3000R här.