Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Polisbil BMW
Polisbil BMW
Polisbil BMW
Polisbil BMW

Svenska polisen ska börja köra BMW

Den svenska trafikbilden kommer att ändras framöver. Polisen och Tullverket ska nämligen köra BMW men det kostar att ”byta upp sig”.

Det är på BMW Sveriges Facebook-sida som nyheten om att Sveriges polis- och tullmyndigheter ska börja köra bayerskt presenteras. ”BMW Sverige har nu blivit antagen som ny leverantör av polis- och tullfordon! Så se upp därute, snart rullar BMW med blåljus på våra gator”, skriver BMW Sverige.

 Sedan tidigare har svenska polisen kört BMW 5-serie, 7-serie och X5 som civil- och Säpo-bilar. Dock är det inte första gången polisen kör tyskt. Under de senaste åren har ett antal målade Mercedes E 350 CDI och Volkswagen Passat i olika skepnader har köpts in. Dessutom är det väl allmänt känt att polisen köpte in ett flertal, siffrorna går isär, Porsche 911 under 1970-talet för att jaga fortkörare på de då nya europavägarna.

 Än finns det inga uppgifter om vilka modeller som polisen och tullen kan tänkas köpa in men att valet faller på 5-serie Touring anses som högst troligt. Som en jämförelse kostar en Volvo XC70 D5 cirka 400 000 kronor i grundpris. För en motsvarande BMW 525d xDrive är inköpspriset cirka 80 000 kronor högre. Lägg ovanpå det diverse utrustning samt ombyggnad till polisbil som tillsammans överstiger 300000 kronor.

 Vad tycker du om att polisen och tullen ska börja köra BMW?

 Bilden ovan är ett montage.