Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mercedes har släppt en ny generation av suven GLC och nu finns en svensk prislista.Mercedes har släppt en ny generation av suven GLC och nu finns en svensk prislista.Mercedes har släppt en ny generation av suven GLC och nu finns en svensk prislista.
Mercedes har släppt en ny generation av suven GLC och nu finns en svensk prislista. Foto: Mercedes-Benz AG

Svenska priser för nya Mercedes GLC

Nyligen visade Mercedes nästa generation av populära suven GLC. Och nu finns svenska priser – ja, i alla fall de med hybriddrivlinan.

För sju år sedan presenterade Mercedes arvtagaren till GLK och passade samtidigt på att fullborda namnstrukturen med GL för alla suvar följt av den bokstav som visar vilken klass som bilen kommer ifrån. Förra året visades nya generationen C-klass och nu är det som en följd av det dags för GLC. Genom åren har Mercedes GLC gått tuffa matcher med bland andra Volvo XC60, och BMW:s X-modeller. Vårt stora test med flera av mellankassuvarna där förra generationen GLC fanns med kan du läsa här

Flera av nyheterna på GLC avslöjades när bilen visades och du kan läsa det mesta här. Då fanns inga svenska priser på modellerna och heller ingen möjlighet att boka bilarna.

Men det finns det nu.

Mercedes importör i Sverige har räknat fram priser på tre av GLC-modellerna, de med 48-volts hybriddrivlina. Elmotorn hjälper till att kapa topparna på förbrukningen och ger också en mjukare körning från stillastående och i köer.

1 AV 4
Foto: Mercedes-Benz AG
2 AV 4
Foto: Mercedes-Benz AG
3 AV 4
Foto: Mercedes-Benz AG ¿ Communicati / Mercedes-Benz AG
4 AV 4
Foto: Mercedes-Benz AG

Instegsmodellen är GLC 200 4Matic med ett frånpris på 552 900 kronor. Bensinmotorn ger 204 hästkrafter och det är fyrhjulsdrift och niostegad automatlåda.

Förbrukningen ska stanna vid 0,73 liter mer mil enligt Mercedes uppgifter från WLTP-mätningarna. 

Det finns också en kraftfullare bensinare, GLC 300 4Matic, som ger 258 hästkrafter. Prislappen börjar då på 626 900 kronor.

1 AV 6
Foto: Mercedes-Benz AG
2 AV 6
Foto: Mercedes-Benz AG
3 AV 6
Foto: Mercedes-Benz AG
4 AV 6
Foto: Mercedes-Benz AG
5 AV 6
Foto: Mercedes-Benz AG
6 AV 6
Foto: Mercedes-Benz AG

Laddhybrider i höst

Mercedes är en av få tillverkare som fortfarande erbjuder dieselmotorer på den svenska marknaden. GLC 220d 4Matic kostar från 569 900 kronor. Motorn ger 197 hästkrafter och även här är det mildhybridsystem, fyrhjulsdrift och automatlåda.

Senare i höst presenteras de tre laddhybrider som kanske är allra mest intressant på den svenska marknaden. Där finns ännu inga klara priser. Vad vi vet är att räckvidden på el ska vara cirka 10 mil och de kan laddas i en laddbox med 11 kW och det går att köpa till möjlighet till snabbladdning upp till 60 kW.

Nya GLC kommer med Mercedes senaste version av operativsystemet MBUX som bland annat har fingeravtrycksläsare. GLC har också den nya tekniken Digital Light som är en slags ”head-up-display” fast projicerad på vägbanan framför dig och i synfältet. GLC erbjuds också med bakhjulsstyrning – tekniken som vi sett i bland annat elbilen EQS. Helljusautomatik och parkeringspaket är standardutrustning. Men precis som tidigare erbjuder Mercedes en lång rad tillval som du behöver betala för.