Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle AB

Svenska priser på Nissan X-Trail

Nu har svenska priser kommit på Nissans rymliga suv. Prislistan startar på 359 400 kronor. Men det går att betala betydligt mer än så. 

Förra månaden presenterades den senaste generationen, den fjärde i ordningen, av Nissan X-Trail, en rejäl suv med upp till sju sittplatser. Till nyheterna hörde ett par drivlinor av seriehybridtyp, där en bensinmotor används för att ladda upp ett batteri som i sin tur levererar kraft till en eller två elmotorer som driver bilen framåt. 

Nu startar försäljningen av den nya modellen i Sverige och prislistan startar på 359 400 kronor, för den 163 hästkrafter starka mildhybriden i tvåhjulsdrivet utförande på enklaste utrustningsnivån Acenta. Vill man ha mer utrustning kostar N-Connecta (vem hittar på de här namnen?) 388 400 kronor och Tekna 426 900 kronor. 

Samma utrustningsnivåer finns även för den framhjulsdrivna seriehybriden e-Power, som startar på 392 400 kronor, samt den fyrhjulsdrivna e-4orce med elmotorer både fram och bak. Den startar på 417 400 kronor. Allra dyrast är e-4orce Tekna som man får slanta upp 484 900 kronor för.