Svenska priser på Volkswagen Up klara

Nu är de svenska priserna på Volkswagens mikrobil Up satta. Från och med mitten av februari kan man köpa basversionen av Up från 106 900 kronor.

Tanken på att återigen erbjuda billiga bilar som vanligt folk har råd att köpa är en filosofi som Volkswagen vill gå tillbaka till, efter diverse utsvävningar som till exempel försöker med lyxbilen Phaeton. För ändamålet har tyskarna utvecklat den lilla modellen Up, som i Tyskland kostar strax under 10 000 euro, motsvarande drygt 90 000 kronor. 

 Översatt till svenska listpriser ökar antalet kronor en bit. Grundversionen Move Up har svenska Volkswagen satt till 106 900 kronor och då ingår bland annat en enliters motor på 60 hästkrafter, dimljus, centrallås, elfönsterhissar och eluppvärmda backspeglar. 

 Att ta nästa steg bland utrustningspaketen kostar kunden 20 000 kronor till, som för sina 126 900 kronor får en 75-hästars Up i paketet High Up. För dessa slantar installerar Volkswagen fler högtalare, luftkonditionering, läderratt, fler klädselalternativ, telefonförberedelse och Volkswagens navigationssystem Maps. Har man valt High Up går det även att välja till Premiumpaketet för 12 500 kronor till, med sportchassi, farthållare, färddator, parkeringssensorer, aluminiumfälgar och panoramasoltak.

 Även om man inte väljer till High-paketet går det att köpa till farthållare, färddator och parkeringssensorer för 3 900 kronor. Är man lagd åt läderhållet finns ett helt utrustningspaket tillgängligt i utrustningslistan. För 4 800 kronor blir klädseln utbytt till konstläder med vita sömmar.

 Lagom till lanseringen kommer Volkswagen också erbjuda två specialversioner som Volkswagen döpt till Black Up och White Up, med till exempel aluminiumfälgar och kromdetaljer både interiört och exteriört.

 Mer om Up läser du i länkarna här nedan.