Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svenska sportbilen Indigo 3000R har börjat byggas

Tillverkningen av de första tio exemplaren av den svenska sportbilen Indigo 3000R har startat.

Det var den sjätte juni i år som det blev officiellt, och företaget Von Braun Sports Cars avtäckte sin nya bil. Och nu har produktionen av de tio första exemplaren dragit igång.

I december 2014 meddelade von Braun Sports Cars att de köpt rättigheterna till JC Indigo 3000, bilen som byggdes i 43 exemplar under 1990-talet men som försvann i slutet av 90-talet på grund av Arvika-baserade Jösse Cars konkurs.

Indigo säger att 95 procent av bilen är ny så det mesta av den gamla bilen, som baserades på teknik från Volvo, har alltså uppdaterats. Bland nyheterna finns  luftkonditionering, adaptiv elektrisk servostyrning och LED-belysning fram och bak.

Motorn är en 2,9-liters rak sexa med dubbelturbo, som till utseendet är misstänkt lik den motor som bland annat återfinns i gamla Volvo 960. I Indigo 3000R ger den 307 hästkrafter och 400 Nm.

De första bilarna ska levereras vid årsskiftet, och bilen kan beställas från augusti. Priserna börjar på 965 000 kronor. Företaget hoppas kunna hålla en produktionstakt på mellan 20 och 30 bilar per år.