Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080208-landrover-challenge
080208-landrover-challenge
080208-landrover-challenge
080208-landrover-challenge

Svenskar sökes till Land Rover G4 Challenge

Nu är det dags att anmäla sig om man vill vara med i en av de tuffaste multisporttävlingarna. Land Rover G4 Challenge är en världsomspännande tävling som i år söker deltagare från Sverige och Norge.

Från och med igår till och med den 31 maj kan vilken svensk som helst anmäla sig till tävlingen. Land Rover G4 Challenge 08/09 kommer att gå av stapeln någonstans i Asien och utföras av 18 lag från hela världen.

I tävlingen ingår delmoment som avancerad mountain bike-cykling, bergsklättring och kajakpaddling i allt annat än lugna vatten. Men först och främst går det ut på att köra i extremt krävande terräng med bilar från Land Rover. 18 nationella lag kommer att tävla i den tre veckor långa finalen som hålls på exotiska och svårtillgängliga platser i Asien. I varje lag ingår en man och en kvinna från de olika länderna. För första gången kommer stormakter som USA, Kanada och Kina att delta i tävlingen. Men nu ges även möjligheten för ett nordiskt lag att delta. Sverige och Norge kommer alltså att samarbeta i ett lag.

Uttagningarna för det svensk-norska laget kommer att ske under maj och juni i år. Två kvinnor och två män går sedan vidare till de internationella kvalificeringarna som sker i början av 2009. För att vara med krävs god fysik och kanske även en del dumdristighet.

Det vinnande laget får som pris att överlämna en fabriksny Land Rover till sitt lands nationella Röda Kors- eller Röda Halvmåne-organisation. Med Land Rover G4 Challenge finns även ett mer övergripande mål att samla in pengar till internationella Röda Korset. En miljon pund hoppas man kunna samla in och insamlingen kommer att pågå i varje deltagande land.

Land Rover G4 Challenge gick av stapeln första gången 2003. Då vann en belgisk jaktpilot vid namnet Rudi Thoelen efter att ha tagit sig igenom Moab-öknen i USA. Nästa tävling dröjde till 2006, då man körde dels i Thailand och Laos, men även i Brasilien och Bolivia.

Läs mer om Land Rover G4 Challenge