Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svenskt pris på nya Opel Astra

Den stora världspremiären har ännu inte ägt rum, men Opel Sverige är snabba och meddelar redan i dag priserna på nya Astra.

I mitten av september har nya generationen Opel Astra världspremiär inför publik på bilsalongen i Frankfurt. Bilen har dock presenterats och Teknikens Värld har redan varit på en exklusiv förhandstitt på den i Stockholm. Då fick vi inte bara titta, vi blev även fullpumpade på information. En liten detalj gick vi dock miste om då, den om priset.

Men nu har Opel Sverige räknat på vad nya Astra ska kosta i vårt avlånga land och här har du därför är alla frånpriser gällande femdörrars halvkombiversionen (kompletta prislistan hittar du på länk nedan):

Bensin

1,0 Turbo EcoTec 105 hk s/s, 159 900 kronor.

1,4 Turbo EcoTec 125 hk, 179 900 kronor.

1,4 Turbo EcoTec 150 hk, 187 900 kronor.

Diesel

1,6 CDTI EcoFlex 110 hk s/s, 189 900 kronor.

1,6 CDTI EcoTec 136 hk s/s, 209 900 kronor.

1,6 CDTI EcoTec 136 hk aut, 221 900 kronor.

Som vi ser ovan är det tre bensinmotorer och två dieselmotorer som erbjuds vid lanseringen i Sverige som äger rum i början av november (beställa kan man dock göra redan nu). Den starkare dieselmotorn finns med antingen manuell låda eller automatlåda.

Nya Astra finns i tre olika utrustningsnivåer: Essentia, Enjoy och Dynamic. Bland standardutrustningen på sistnämnda nivån hittar vi de spännande LED-matrisstrålkastarna IntelliLux som möjliggör körning med helljuset konstant påslaget, utan att annan trafik bländas. Opel Eye-kameran i framrutan skannar av trafikbilden framför Astra och med hjälp av den informationen kan lysdioderna i strålkastarna tändas och släckas individuellt.

LED-strålkastare med det intelligenta IntelliLux-systemet.

Nya generationen Opel Eye (utan koppling till IntelliLux) är standard redan på utrustningsnivån Enjoy. I systemet ingår bland annat vägmärkesavläsare, kollisionsvarnare med autobromsfunktion, vingelvarnare, döda vinkeln-varnare, parkeringsassistans och mycket annat.

Bland extrautrustningen hittar vi finesser som massage i förarstolen.

En annan nyhet i nya Astra är senaste generationen av IntelliLink-infotainmentsystemet med bland annat sömlös integration med smarta mobiltelefoner tack vare Android Auto och Apple Carplay.

Helt ny interiör med en ny generation infotainmentsystem.

Nya Opel Astra är en helt ny bil jämfört med föregångaren vilket har gett Opel stora möjligheter att fila på framför allt vikten. Upp till 200 kilo lättare är nya generation jämfört med den som nu utgår. Viktbesparingen har möjliggjorts dels genom nya material i konstruktionen, men dels också genom att nya Astra är mindre. Trots fem centimeter kortare och 2,6 centimeter lägre än föregångaren har utrymmet inne i bilen förbättrats. Bland annat har benutrymmet bak utökats med 3,5 centimeter och föraren har 2,2 centimeter extra att sträcka ut sig på.

Här kan du ladda ned prislistan för nya Opel Astra.