Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sverigepremiär för ”nya” Fiat 500

I somras presenterade Fiat ansiktslyfta 500, eller nya 500 som de själva kallar den. Nu är de svenska priserna offentliggjorda tillsammans med datumet för den svenska premiären.

Kommande helg är det svensk premiär för ansiktslyfta Fiat 500, en klassisk modellbeteckning som återkom för åtta år sedan under storslagna former.

Uppdateringen av den populära småbilen innehåller 1 800 förändringar, både synliga och osynliga. Bland annat har fronten gjorts om och moderniserats med nya strålkastare och LED-varselljus. Lysdioder hittas också i bakljusen som har fått ny utformning.

Interiören har fått sig ett lyft även om grundformerna är desamma. Mätarhuset har moderniserats och vuxit, och en ny infotainmentdel med en sjutumsskärm har tagit plats på instrumentbrädans ovandel.

Alla tillgängliga motorer har uppdaterats för att klara dagens hårdare Euro 6-avgaskrav. Av alla motorvarianter som finns – bensin, diesel och LPG – är det endast ett alternativ som når svensk mark vid premiären den 18 september. Fiat i Sverige satsar nämligen endast på 1,2-litersbensinaren på 69 hästkrafter och 102 newtonmeter, en maskin som vill ha 0,47 liter bensin per mil vid blandad körning.

Två utrustningsnivåer finns – Pop och Lounge – samt en oändlig mängd tillvalsdetaljer för att göra bilen verkligt personlig.

Fiat 500 i Pop-utförande kostar från 129 900 kronor medan densamma i Lounge-utförande kostar ytterligare 10 000 kronor. Är det i stället cabrioletversionen 500 C som är intressant gäller priserna 149 900 kronor respektive 159 900 kronor.

Bland standardutrustningen finner vi sju krockkuddar, luftkonditionering och ovan nämnda LED-varselljus.