Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110317-eltaxi elbil taxi110317-eltaxi elbil taxi110317-eltaxi elbil taxi
110317-eltaxi elbil taxi

Sveriges första eltaxi är här

Taxi 020 har som första taxibolag tagit beslutet att börja köra med elbilar. Från och med april börjar deras nya taxibil, en eldriven Mitsubishi iMiev, trafikera Arlanda flygplats med omnejd.

På initiativ av Taxi 020 har ett samarbete inletts mellan taxibolaget och Mitsubishi, Scandic samt Swedavia. Samarbetet har lett fram till att Arlanda-resenärer från och med april månad kan åka utsläppsfritt till och från flygplatsen. Detta i form av elbilen Mitsubishi iMiev som nyligen krocktestades av Euro NCAP med fyra stjärnor som resultat. Räckvidden för iMiev är på pappret 15 mil (vårt test sommartid gav räckvidd på under tio mil, se länk nedan) och för att det hela ska fungera i realiteten bygger Swedavia en snabbladdningsstation på Arlanda flygplats.

– Många tror nog att elbilar bara är för den som kör korta sträckor och kan låta bilen stå på laddning i många timmar. Genom att låta elbilen gå som taxi visar vi att den uppfyller de allra flesta människors behov, säger Thomas Holm, vd för Mitsubishi Motors i Sverige.

Taxichauffören som kör bolagets nya eltaxibil kan ta med sig upp till tre passagerare plus bagage. Men det är bara passagerare som ska till eller från Arlanda som kan åka utsläppsfritt. Bilen kommer att utgå från Arlanda och köra till närliggande orter. Högst prioritet har Scandics hotellkunder som hr förtur. Dagens första och sista kunder går alltid till Stockholm och något av Scandics hotell.

– Vi vill vara det självklara miljövalet och har sedan länge prioriterat miljötaxi. Nu är det extra roligt att kunna erbjuda våra gäster att vara först att ta eltaxin till flygplatsen, säger Inger Mattsson, hållbarhetschef på Scandic.

Taxi 020 kommer i år att komma upp i en andel om 80 procent miljöbilar i sin taxibilsflotta. Miljöbilarna i dag består av elhybrider, etanolbilar och biogasbilar. Men nu har alltså eltaxibilen gjort sitt inträde i den svenska taxiverksamheten och förmodligen följs den av fler.

– I dag står marktransporterna till och från Arlanda för den största delen av flygplatsens totala koldioxidutsläpp. Renare taxibilar är en viktig del i att minska dessa utsläpp, och att Sveriges första eldrivna taxi används på Arlanda pekar på att vi än en gång banar vägen för nya och smartare lösningar, säger Torborg Chetkovich, koncernchef på Swedavia.

Test