Foto: Car Center Takai

Ta en blund i Suzuki Jimny

Suzuki Jimny må vara en liten bil men duger gott som campingvagn. Se bara hur du kan få den ombyggd i Japan.

Nya Suzuki Jimny är ett hett ämne bland bilintresserade, även hos oss på Teknikens Värld. Vi kanske har rapporterat lite väl flitigt om bilen som inte ens rullar på svenska vägar än.

Med intresset för Jimny är det inte bara Suzuki själva som gnuggar händerna utan även eftermarknadsaktörer. Tigare har vi skrivit om stylingkit som får Jimny att likna betydligt större ”konkurrenter” från Storbritannien och Tyskland.

Foto: Car Center Takai

I Japan kan man nu konvertera sin Jimny till campingbil. Jo, du läste rätt. Den lilla bilen rymmer en sovplats för två och även ett pentry. Bädden mäter 180 centimeter i längd (165 på förarsidan) och 120 centimeter i bredd. Madrassen är sex centimeter tjock, då den är tredelad tar den förvånansvärt lite plats i bagageutrymmet vid förvaring. Se en demonstration i klippet nedan.

Konvertering, som även omfattar vadderade fönsterskydd, kostar 78 000 yen på sajten Car Center Takai, vilket motsvarar närmare 6 500 kronor. Det avser själva bädden – pentryt är ännu bara på prototypstadiet.

Men när det gäller Jimny som modell finns det även grus i den eventuella framgångssagan. Modellen fick dåligt betyg av Euro NCAP och under World Car Awards betedde sig bilen högst märkligt

.

https://youtu.be/YOUyJSWClSI