Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110308-bertone jaguar b99110308-bertone jaguar b99110308-bertone jaguar b99
110308-bertone jaguar b99

Tack, men nej tack! Jaguar avböjer Bertones B99-koncept

Italienska designfirman Bertone har flera Jaguar-modeller i sin portfolio och på Genèvesalongen visar man upp konceptbilen Bertone Jaguar B99. Jaguar är smickrade men tackar nej till bilen som överraskade dem.

Är Bertone desperata och försöker locka till sig ovetandes kunder som kan få ekonomin att vända till det positiva igen? Man kan ju undra eftersom deras konceptbil på Genèvesalongen – Bertone Jaguar B99 – inte har någonting med Jaguar att göra.

Adrian Hallmark, som under förra året var Saabs försäljningschef under ett halvår och numera är Jaguars varumärkeschef, blev överraskad när han besökte bilsalongen i Genève.

– Jag såg den för första gången i går. Det är inte vårt koncept, men vi uppskattar att Jaguar är intressant nog för människor som gör ett eget koncept. Det är inte så att vi känner oss kränkta eller är emot bilen, men den är bara inte vi, säger han till Automotive News.

Bertone Jaguar B99 är Bertones uppvisning av en ny instegs-Jaguar i mellanklassen. De har till och med gjort en racingversion – B99 GT (se bilder nedan). Men alla ni som diggade bilen när vi visade er läckta bilder för ett par veckor sedan kommer alltså att bli besvikna. B99 blir aldrig verklighet, om nu inte Bertone lyckas sälja in formerna till någon annan tillverkare.

Jaguar har sagt att man ska komma med en ny mellanklassmodell à la X-Type som lades ned för ett par år sedan. Adrian Hallmark nämner någon gång runt 2013-2014 och att stora delar av arbetet med bilen redan har kommit igång.

Vi länk nedan kan du läsa mer om konceptbilen som Jaguar tackar nej till.

Läs mer