Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080829-bmw-paris-la080829-bmw-paris-la080829-bmw-paris-la
080829-bmw-paris-la

Tajt höst för BMW – fem nyheter ska visas

De anställda på BMW:s design- och utvecklingsavdelningar ligger inte på latsidan, frågan är om de får någon rast och vila över huvud taget. Nu är det snart dags för Parissalongen där de ska visa fyra nyheter, därefter blir det mer nytt i Los Angeles i november.

Parissalongen, en av årets höjdpunkter för branschfolk och bilentusiaster, närmar sig med stormsteg. BMW satsar hårt för att dra till sig besökarnas blickar, ett måste för att inte bli en i mängden i det digra monterhavet.

I Paris ska bayrarna självklart visa upp sitt nya flaggskepp 7-serien samt faceliftade 3-serien, men enligt Edmunds.com ska de också visa upp förstnämnda i ActiveHybrid-utförande samt ett nytt koncept – X1. En liten suv, eller sav som BMW själva kallar sina lite mer högbyggda bilar, som till stora delar kommer att dela teknik med bland annat X3 och 1-serie.

I november är det bilsalongsdags i Los Angeles där BMW kommer att visa upp en bil som många går och väntar på – nästa generation Z4, både som coupé och cabriolet. Att debuten sker på amerikansk mark är inte helt ologiskt i och med att Z4 byggs i Spartanburg, South Carolina samt att USA är en av modellens viktigaste marknader.

Enligt Edmunds.com lanseras nya Z4 strax efter Detroitsalongen nästa år (januari), alltså något tidigare än vad som tidigare sagts.

På bilden ovan ser vi BMW CS Concept som just nu står och glänser på bilsalongen i Moskva, en bil som ser ut att bli verklighet. CS bygger till stora delar på samma grunder som nya 7-serie.