Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Takata-krockkudde dödade 17-åring

En tragisk olycka, som vanligtvis inte skulle leda till några större personskador, inträffade i Texas i förra veckan. En 17-årig tjej omkom när hon träffades av metallsplitter från Takata-krockkudden i hennes Honda Civic.

https://youtu.be/EDgwpF0pLKA

Reuters rapporterar om en tragisk dödsolycka som inträffade i Texas den 31 mars i år. En 17-årig flicka körde sin Honda Civic av årsmodell 2002 när hon inte uppmärksammade en stillastående Honda CR-V som väntade på att kunna genomföra en vänstersväng. Hon körde in i den andra bilen bakifrån och även om kollisionen inte var kraftig så utlöstes krockkudden på förarsidan i hennes bil.Tyvärr satt hon bältad i en bil som är 

en av de drabbade ”Takata-bilarna”, det vill säga en bil med japanska säkerhetsföretaget Takatas krockkuddar som vid utlösningen sprider livsfarligt metallsplitter i kupéutrymmet. Metallsplittret punkterade krockkudden och träffade flickans hals med sådan kraft att halspulsådern skars av. Hon dödförklarades på platsen.

Sheriffen i Fort Bend County har efter olyckan förklarat att kollisionen var så pass mild att den omkomna flickan i vanliga fall hade kunnat kliva ur sin bil och gå från platsen.

Honda har meddelat att flickans Civic varit föremål för återkallelse på grund av farliga krockkuddar. Bilens ägare ska ha fått flera meddelande om att uppsöka verkstad för åtgärd, men att det inte skett.

Skandalen med Takatas livsfarliga krockkuddar har nu krävt minst tio liv i USA. Merparten av de omkomna har suttit i Honda-bilar.