Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Taklös Honda NSX Concept visad i det tysta

I vintras fick vi se nästa Honda NSX i konceptform. Nu har Honda i tysthet lagt upp en bild på en taklös version av bilen, som ska användas i en film.

De flesta sportbilar brukar presenteras med dunder och rökmaskiner på bilsalonger runt om världen, ackompanjerat av pressmeddelanden välfyllda med ord om hur fantastisk bilen är. Så är inte fallet denna gång, och faktum är att nyheten nästa gick oss och de flesta andra förbi.

En ny Honda NSX är på gång, och vi fick se en försmak av den i form av Acura NSX Concept i vintras. Det som nu visas är en försmak av NSX i roadsterversion. Den enda bild som vi har skickades ut tillsammans med ett pressmeddelande om samarbete mellan Hondas amerikanska lyxbilsdivision Acura och filmbolaget Marvel Entertainment. Bilen, som till råge på allt endast omnämns som en "Acura-sportbil", ska användas som officiellt åkdon i filmen The Avengers som går upp på svenska biografer om drygt två veckor.

Vad vet vi då om NSX roadster? Förmodligen är bilen på bilden inte mer än ett skal påsatt på någon annan bils chassi, men när bilen kommer i produktionsverison, om tre-fyra år från i dag, lär den få samma V6-hybrid-drivlina som vanliga takförsedda NSX. Inga närmare tekniska data för maskineriet är kända, men vi tror att åtminstone 400 hästkrafter kommer husera bakom sittbrunnen. Dessutom kommer förmodligen NSX roadster, precis som sitt täckta syskon, få fyrhjulsdrift.