Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Taklös pickup väntas gå för rejäl summa pengar

Här får man nästan allt på en och samma gång – en pickup och en cabriolet. Men ändå inte eftersom flaket är obrukbart.

Chevrolet Colorado av första generation är knappast något som får det att pirra i magen. Det tyckte antagligen även den kund som lät Cool Cars Engineering i Kentucky totalt bygga om en Colorado av årsmodell 2005. Men frågan är om nya formatet får det att börja pirra i magen… tveksamt.

Om ett par månader ska denna skapelse auktioneras ut. Denna dubbelhytt pickup har fått taket avklippt på ett minst sagt oortodoxt vis. Vindrutan är kapad, likaså de ”sluttande” sidorutorna. Dörrhandtagen är bortplockade, även för bakdörrarna som är av självmordstyp. Luckan till flaket är igensvetsad vilket är mindre praktiskt. Men det gör egentligen inget eftersom flaket inte kan nyttjas. I stället för ett golv ser man rakt igenom för att blotta komponenterna till luftfjädringen. Bilen kan sänkas riktigt lågt, som bilderna tydligt visar. 22-tumshjulen går högt upp bakom skärmkanterna och den negativa camber-vinkeln på framhjulen är enorm.

Interiören är klädd i läder och ormskinn, och kanske inte följer mallen för svensk standardsmak. Ett rejält ljud- och bildsystem har också tagit plats, förmodligen kan subwoofern bak extraknäcka som massör till passagerarna i baksätet.

1 AV 2
2 AV 2

Under huven sitter originalmotorn kvar, en rak bensinfemma på 3,5 liter som har fått nytt insug och luftfilter från K&N vilket förmodligen ger några extra hästkrafter utöver de dryga 220 som fanns från början.

1 AV 2
2 AV 2

Kärran väntas klubbas för mellan 660 000 och 880 000 kronor. Originalbilen av samma årsmodell kostar mellan 30 000 och 50 000 kronor.