Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101013-tata-aria
101013-tata-aria
101013-tata-aria
101013-tata-aria

Tata Aria – en stor och lyxig indier

Tata är mest kända för sin lilla och superbilliga Nano men nu vill indierna visa att de kan så mycket mer. Den nya MPV-modellen Aria är Indiens första fyrhjulsdrivna Crossover och den ser riktigt lovande ut.

Säg Tata och de flesta tänker Nano. Men Indiens största biltillverkare gör förstås mycket mer än så. Deras senaste modell heter Aria och är nästan raka motsatsen till lilla Nano. Tata presenterar Aria som Indiens första fyrhjulsdrivna crossover. Sanningshalten i det påståendet är svår att bedöma, vi nöjer oss med att konstatera att den stora Aria ger ett riktigt hyfsat intryck.

Tata berättar stolt att passagerare inte ska behöva klättra upp i bilen, de kan bara kliva rätt in. Sju personer får plats och den andra stolsraden kan skjutas framåt och bakåt för att anpassa benutrymmet för passagerarna längst bak. Både andra och tredje stolsraden kan fällas ned för att öka lastutrymmet, oklart om lastgolvet blir helt plant. Aria uppges förvisso har backkamera och GPS-navigation men när Tata känner sig nödgade att berätta att den även har regnsensor, elektriskt manövrerade ytterbackspeglar och ratt som kan justeras i höjdled tyder det på att utrustningen i övrigt inte är på europeisk nivå.

På säkerhetssidan ser desto mer välfyllt ut. Till exempel är antisladdsystem standard, låsningsfria bromsar likaså. Fjädringen är utformad för att ge en perfekt balans mellan komfort och stabila köregenskaper och något som heter 4X4 Adapterra Torque-on-Demand System känner av terrängförhållandena och fördelar vridmomentet mellan fram- och bakaxeln.

Läs mer