Tata Xenon Tuff Truck Concept officiell

Visst är den tuff – Tatas nya koncept-pickup – när den till och med heter så? Bilen, som alltså på allvar heter Tata Xenon Tuff Truck Concept, visas i alla fall i Australien nu.

Indiska Tata har gjort sig mest kända genom sitt, hittills lyckosamma, ägande av brittiska Jaguar-Land Rover samt genom den extrema billighetsbilen Tata Nano. Men företaget gör även andra bilar, till exempel pickuper.

Kanske har också Tata tröttnat på att förknippas med just Nano, en bil som inte är särksilt tuff. Nu visar man nämligen ett nytt pickup-koncept som är Nanos raka motsats på den skalan. Den till och med heter Tuff. Bilen heter alltså, på allvar, Tata Xenon Tuff Truck Concept och kommer att visas på en mässa för fyrhjulsdrivna bilar, fiske, friluftsliv och båtar i Australien.

Bilen är ritad av australiska formgivare och inte avsedd för produktion i dagsläget. Grunden är Tatas ”vanliga” pickup-modell Tata Xenon, men konceptet har färsetts med större hjul, greppigare däck, positionsljus med LED-teknik, rejäla offroadstrålkastare, stötfångare med vinsch och dragöglor samt en mattsvart lack.

Motormässigt har Xenon Tuff Truck Concept en 2,2-liters turbodiesel på 148 hästkrafter och 320 newtonmeter kopplad till en manuell växellåda.