Tauro V8 Spider

Tauro V8 Spider – spansk tjur med GM-muskler

Är du svag för spanska fullblod kan den här tjuren vara något för dig. Tauro V8 Spider är en spanskbyggd roadster med GM-gener i både själ och hjärta.

Ute efter en kompakt roadster och samtidigt på väg på chartersemester till Spanien för att slippa regn och rusk? Slå två flugor i en smäll och slå till på en Tauro V8 Spider – Spaniens senaste tillskott i bilsvängen.

 Tauro V8 Spider tog form för två år sedan när en hord med spanska affärsmän och tillika bilentusiaster var på besök hos en brittisk sportvagnstillverkare. När de kom hem igen tog de sig ett namn – Tauro Sport Auto – och började fila på en bil.

 Som grundplåt använde de sig av Pontiac Solstice (syskonbil till Opel GT) vilket syns tydligt i vissa detaljer, inte minst interiören. De vässade chassit, gav karossen ett nytt utseende och applicerade sitt emblem på huven. Ett emblem vars tjur inte helt oväntat får en att tänka på en viss annan tjur, en italiensk.

 Under huven har man slängt ut Solstices svaga raka fyrcylindriga maskin. I stället har man pressat ned GM:s LS3-motor som vi bland annat hittar i Corvette. I grundutförande ger den 440 hästkrafter och 586 newtonmeter men den som vill ha sin Tauro V8 Spider med muskler som anstår en tjur kan välja till ett av tre olika uppgraderingspaket. Är man sansad väljer man 480 hästkrafter, är man lite mer vilt lagd väljer man 530 hästkrafter. Är man galen väljer man uppgraderingspaketet som bjuder på över 650 hästkrafter. Mycket effekt i en bil som väger 1250 kilo.

 De sex växlarna får man som förare manuellt peta i med hjälp av en aluminiumbeklädd växelspak.

 Några prestandauppgifter talas det inte om i dagsläget men att den bakhjulsdrivna roadstern lär vara en kvick rackare avslöjar inte bara motorn utan även de ventilerade bromsskivorna runt om som mäter 360 millimeter fram och 335 millimeter bak. Sex kolvar i främre oken, fyra bak.

 Prislappen för denna spanska amerikan börjar på omkring 900000 kronor. Räkna med närmare dubbelt upp om du väljer till extra allt. 30 exemplar beräknar man att bygga, kanske fler om intresse finns.