Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101028-tv facelift 2011
101028-tv facelift 2011
101028-tv facelift 2011
101028-tv facelift 2011

Teknikens Värld facelift anno 2011

Teknikens Värld, alltså inte webbsidan utan tidningen, har genomgått en facelift – precis som bilmodeller gör med jämna mellanrum. Läs mer om nyheterna här och köp sedan nya, snygga och fullspäckade numret av tidningen.

Sveriges största oberoende biltidning – alltså pappersversionen av teknikensvarld.se – utvecklas ständigt. Men med ojämna mellanrum tar vi större omtag. Anledningen är såklart att vi vill fortsätta vara din bästa kompis, bollplank och källa till seriös biljournalistik.

Rent praktiskt tar sig denna facelift mest uttryck i utseendet denna gång. Vår art director Jens Rydén – Umeåson och sångare i dödsmetallbandet Thyrfing, men väldigt snäll ändå – har bland annat tagit tag i tidningens chassi, nämligen typografin.

För den intresserade kan nämnas att vi bytt brödtexttypsnitt till Mercury, vitsen är att texten ska synas tydligare när bakgrunden är annan än vit. Lite som att vi ökat markfrigången samtidigt som spårvidden breddats för snabbare kurvtagning. Typsnittet har dock inget att göra med märket Mercury vars sista bil rullade av Ford-bandet tidigare i år.

 

Vidare har vi putsat på luftmotståndet i vindtunneln genom att tydliggöra vår olika vinjetter. Dessa har dessutom fått nya färger. Provkörningarna i början har fått en snyggt blå touch medan konsumentblocket i mitten av tidningen till exempel blivit tydligt grönt.

Motorn, det vill säga provkörningarna och testerna, har också chiptrimmats något. För att förmedla ytterligare lite mer känsla inför vi termometer i provkörningarna där vi förmedlar hur bra vi tycker att en ny bil har lyckats att förmedla sitt uppdrag, titta till exempel på sidan 14 i nya numret så förstår du vad jag menar.

Vi har också utvecklat tidningens användargränssnitt. Nya komponenten ”Så testar vi bilar” berättar hur vi jobbar på Teknikens Värld. Det annan motormedia kallar ”TEST” kallar vi ”PROVKÖRNING” och återfinns under vinjetten NYA BILAR och det vi kallar ”TEST” har annan motormedia oftast inga resurser eller kunskaper att genomföra.

 

Förändringarna stannar dock inte här. Kommande nummer smyger vi in fler uppdateringar, allt för att du ska vara så nöjd som möjligt med ditt tidningsval.

Läs/köp nya numret

Test i nya numret