081106-stora-bilpriset-09

Teknikens Världs Stora Bilpris 2009

Nu har Teknikens Världs Stora Bilpris delats ut för första gången. Den historiska första vinnaren är Peugeot 308 SW – en ovanligt smart kombi.

Teknikens Värld

För första gången har Teknikens Världs Stora Bilpris delats ut. Vårt nyinstiftade pris syftar till att vägleda svenska konsumenter vid bilköpet. De faktorer som utgör grunden för våra traditionella tester, samt för vårt Stora Bilpris, är ekonomi, säkerhet, miljö, funktion och köregenskaper. För att komma ifråga för Teknikens Världs Stora Bilpris måste modellen, eller en variant av den, ha introducerats under året.

 De nominerade var Audi A4 Avant, Ford Fiesta, Peugeot 308 SW, Volkswagen Golf och Volvo XC60.

 Vinnaren är Peugeot 308 SW.

 Juryns motivering

 ”Tack vare en sällsynt effektiv och smart planering av inredning och utrymmen klarar sig den moderna, svenska familjen numera med en betydligt mindre bil. Peugeot 308 SW är mindre, billigare och bränslesnålare än de stora svenska och tyska familjefraktare den faktiskt kan konkurrera med.”

 – Den oerhört smarta förpackningen, att kunna få in så mycket praktisk bil i den här storleksklassen, är ett klart vinnande koncept. Den moderna svenska familjen som slentrianmässigt tittar på bilar som Ford Mondeo, Volkswagen Passat och Volvo V70 borde verkligen ta sig en provtur i 308 SW, säger Daniel Frodin, chefredaktör Teknikens

 Värld.

 – Det känns fantastiskt roligt att få det här fina priset från en av de mest tongivande biltidningarna i Sverige. Det är en ärofylld bekräftelse på att Peugeot 308 SW erbjuder det som den svenska bilköparen efterfrågar när det gäller säkerhet, komfort och miljövänlighet. Vi är mycket glada och stolta över att vår lyxiga storlastare Peugeot 308 SW

 är ”Sveriges bästa bilköp 2009”, säger Kenneth Hansen, vd för Peugeot Sverige.

 Priset delades ut i dag den 6 november i samband med den årligen återkommande Framtidsdagen som Teknikens Värld arrangerar.

 I juryn

 Jonas Bonnier, koncernchef Bonnier AB, Magdalena Forsberg, världsmästare i skidskytte, Daniel Frodin, chefredaktör Teknikens Värld, Hans Hedberg, testchef Teknikens Värld.

 På bilden, stående från vänster: Daniel Frodin, Kenneth Hansen, vd Peugeot Sverige, Nicholas Parts, marknads- och informationschef, Peugeot Sverige. På knä: Hans Hedberg och Maria Lantz, presschef Peugeot Sverige.