Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100623-tesla-nya-modeller
100623-tesla-nya-modeller
100623-tesla-nya-modeller
100623-tesla-nya-modeller

Tesla avslöjar sin framtid – tre nya modeller

Inför börsintroduktionen i USA nästa vecka berättar Teslas vd Elon Musk om företagets framtid. I en PowerPoint-presentation visar Musk tre nya elbilar: En cabriolet, en skåpbil och en crossover.

 Amerikanska elbilstillverkaren Tesla Motors väntas inom kort bli börsnoterat. Inför introduktionen på börsen måste Teslas vd Elon Musk ge sig ut och presentera företaget och dess framtid för att väcka intresse för Tesla-aktien. Det innebär att han också tvingas avslöja en hel del som tidigare varit hemligt. I den PowerPoint-presentation han visar upp för potentiella investerare visas bland annat vilka framtida modeller Tesla väljer att satsa på.

Sida 19 i Musks presentation visar vad som kommer efterden fyrsitsiga sedanmodellen Model S. Det framgår tydligt att Tesla utvecklar tre nya modeller, alla baserade på samma plattform med batteripaketet i golvet som bildar grund för Model S. Vi vet sedan tidigare att Tesla har planer på en eldriven crossovermodell men den lilla eldrivna skåpbilen kände vi inte till och ingen har heller haft kännedom om cabrioletmodellen. Om Musks PowerPoint-bild stämmer kan cabrioletmodellen bli en riktigt linjeskön elbil och en direkt konkurrent till Fisker Karma S.

Enligt Musk siktar Tesla på att uppnå samma byggkvalitet som Lexus och han är övertygad om att Model S kommer att stå sig mycket väl i premiumsegmentet. Han berättar också att Model S ska ha en vätskekyld drivlina, till skillnad från Roadster som kör med en luftkyld elektrisk växelströmsmotor.

Läs mer