Tesla får konkurrens från Taiwan

Det är många som vill kalla sig konkurrenter till Tesla just nu. En av de senaste i raden är taiwanesiska Thunder Power som med tysk hjälp utvecklar en elbil med 430 hästkrafter.

Det nybildade elbilsföretaget Thunder Power från Taiwan visar nu en första skiss på sin kommande elbil. Teslas snabba framgångar har fött många nya företag som hoppas på samma succé, en av dem är taiwanesiska Thunder Power som nu visar upp en första bild på deras kommande Tesla-konkurrent.

Än så länge har elbilen inget namn, den kallas bara Thunder Power EV. Om drivlinan får vi inte veta mer än att den ska ha en elmotor som ger cirka 430 hästkrafter och batterikapacitet nog för en räckvidd på upp till 600 kilometer. 0-100 km/h ska gå på under fem sekunder och toppfarten beräknas bli 250 km/h. Bäst av allt är kanske att Thunder Power siktar på att konkurrera med Tesla även när det gäller priset. Priset för elbilen är preliminärt satt till cirka 55 000 euro.

Thunder Power säger sig vara beredda att lansera sin elbil i Europa 2017. Europa är huvudmarknaden och det är även här utvecklingsarbetet görs under ledning av tidigare Bugatti-ingenjören Peter Tutzer. Den enda skissbilden som har släppts avslöjar inte mer än att det ser ut att bli en coupé. Företaget sägs ha byggt en fullt fungerande prototyp som just nu genomgår tester i norra Italien.