Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tesla förvandlad till pokémonjägare

Både Tesla och mobilspelet Pokémon Go är riktigt heta nyheter inom bilvärlden, men av helt olika anledningar. En redaktör på Pink Java Media tyckte dock att de båda passade bäst tillsammans, och började fundera på hur det skulle gå till.

Jeff Chiraelli, redaktör på Pink Java Media, visste att hans Tesla Model S hade allting som behövdes för att spela Pokémon; en stor touchscreen, en gps och en kamera. Det enda som behövdes var att få appen att fungera. Hur han lyckades göra detta beskrivs inte på något annat sätt än att det involverar en ethernet-kabel, men på något sätt lyckades han få upp Pokémon-spelet på skärmen. 

Det stora problemet med hur det hela fungerar är att Teslans kamera är en backkamera, och funkar därav bara när bilen backar. Det innebär att för att han ska kunna fånga Pokémon-monstren måste han lägga i backen där han är. Vi misstänker att detta inte skulle vara uppskattat av de flesta andra motorister runt omkring pokémonjägaren, eller av myndigheter som Trafikverket.

Chiarelli säger att han fått erbjudanden om att hacka andras bilar för att tillåta dem att spela Pokémon på sina skärmar, men att han inte velat göra det eftersom att processen är väldigt mycket att testa och hoppas på det bästa och för att han inte vet att det alltid kommer fungera. Han drar ett exempel om hur han hackade sitt hus för att lamporna skulle blinka när han fick ett mail, men att han tröttnade på det ganska fort och sedan inte förstod hur han skulle få dem att sluta göra det. 

För allas säkerhet får vi hoppas att Elon Musk inte får för sig att implementera detta som en funktion i kommande Tesla-modeller.

Uppdatering: Som ni läsare pekat ut var denna historien inte mer än just det; en historia. Ett experiment från hemsidan som publicerade historian från början som jag tyvärr föll för. Som tur är var det inte sant.