Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tesla gör sig redo att visa Model D

Torsdag den 9 oktober kommer vi att få se en ny modell från Tesla, och något mer. Teslas vd Elon Musk har släppt en bild på vad som förväntas bli Model D.

Tesla har något nytt på gång. Det står klart sedan Teslas vd Elon Musk lagt upp den här bilden på sitt twitterkonto. På bilden ser vi en bil som är väldigt lik Model S halvt dold av en garageport med bokstaven D. Musk skriver också att ”D” kommer att visas torsdagen den 9 oktober, tillsammans med ”något mer”.

Allra mest troligt är att ”D” är en Tesla Model S med fyrhjulsdrift. Det har spekulerats om att Model S ska komma med fyrhjulsdrift och bokstaven D skulle kunna stå för ”Dual” och betyda att bilen får två motorer, en för varje axel.

Vad Musk menar med ”något mer” är inte heller känt men sannolikt är att man kommer att släppa en uppdatering till operativsystemet i Model S. Helt klart är i alla fall att Elon Musk, på ett skickligt sätt, är på god väg att trumma upp en nästan Apple-liknande kult runt sitt företag. Vi gissar att det är många som kommer att sitta på helspänn den 9 oktober.