Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tesla Model 3 avslöjad via australisk TV

En lermodell till vad som ska bli Teslas kommande mindre modell, Model 3, visas i ett inslag i australisk TV. Förvisso under skynke, men som även delvis dragits bort. Är det första glimten vi får av Teslas nya folkbil.

Tesla Model 3, som också är den tredje volymmodellen (Tesla Roadster oräknad) från det kaliforniska elbilsföretaget, är tilltänkt att visas i konceptform tidigt nästa år. Redan nu har dock en del av modellens formgivning läckt ut, genom ett inslag i australiska TV-programmet ”60 minutes”.

Programinslaget, som handlar om bilmärket och dess grundare Elon Musk, visar ungefär en fjärdedel av en lermodell under ett svart skynke, och vi kan se att bilen delar en rad designdrag med sina större syskon Model S och Model X.

Det kan förstås hända saker med utseendet än, ibland görs ett flertal fullskaliga lermodeller för att undersöka hur formgivningen fungerar. Men faktum att det ändå finns fullskaliga lermodeller säger att utvecklingen av Model 3 kommit en bit på väg. Planen är att modellen ska presenteras i produktionsversion 2017.