Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tesla Model 3 kommer i två utföranden – sedan och crossover

Näst på tur står Model X, Teslas eldrivna suv. När den lanseringen är avklarad står Model 3 på tur, en budgetmodell som rapporteras komma i två olika utföranden, dels som sedan och dels som crossover.

Elon Musk har sagt att det är nu i sommar världen får ta del av elektriska suven Model X, men vissa uppgifter säger att modellen än en gång har skjutits upp och att det är mest sannolikt att den tillgängliggörs mot slutet av året.

Men det är inte bara Model X som Tesla Motors arbetar febrilt med. Även Model 3 finns med i det parallella utvecklingsarbetet, modellen som ska bli mer överkomlig med en prislapp på strax under 300 000 kronor och en räckvidd på omkring 32 mil. Den är tänkt att presenteras under nästa år och försäljningen sätter förmodligen igång under 2017.

Tesla Model 3 är tänkt som en eldriven konkurrent till BMW 3-serie Sedan, men enligt Teslas tekniska chef JB Straubel är det inte bara en sedanmodell vi har att se fram emot. Han säger att Model 3 kommer i två utföranden, dels en sedanversion och dels en crossoverversion. Om det blir en crossover à la Volvo S60 Cross Country återstår dock att se. Crossover är som bekant ett lite något grumligt begrepp.