Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Tesla Model S CabrioletTesla Model S CabrioletTesla Model S Cabriolet
Tesla Model S Cabriolet Foto: autojunk.nl

Tesla Model S Cabriolet fångad på bild!

En av bilvärldens mest omtalade bilar är Tesla Model S. En femdörrars elbil på nästan fem meter och med lång räckvidd. Nu visar det sig att den även finns som fyrdörrars cabriolet – på riktigt.

I våras berättade amerikanska NCE, Newport Convertible Engineering, att de vill kapa taket på Tesla Model S. Uttalande kanske lät aningen märkligt, men för NCE är det inga konstigheter då de på löpande band gör cabrioletversioner av befintliga bilmodeller med fast tak. De hade dessutom fått in omkring 100 beställningar från personer som vill ha Model S taklös.

I samband med uttalandet i april skickade de också ut en datorgenererad bild på hur Tesla Model S Cabriolet skulle kunna se ut.

Bilden ovan är tagen i USA i dagarna och visar hur Tesla Model S Cabriolet ser ut – på riktigt. Vi är inte säkra på att det är NCE:s version, men förmodligen är fallet så. Det rör sig i så fall om tygsufflettversionen som kostar motsvarande 207 000 kronor, utöver kostnaden för själva bilen. NCE erbjuder även en plåttakscabrioletversion av Model S, men då kostar det en bra slant extra. Närmare bestämt 350 000 kronor utöver bilens inköpspris.

Lösningen med den utanpåliggande suffletten i nedfällt läge är kanske inte världens snyggaste. Inte heller rundslagningsbågen. Men en Tesla Model S Cabriolet är det hur som helst, en mycket udda bil.

Fler bilder på Tesla Model S Cabriolet hittar du på autojunk.nl.