Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tesla Model X försenas – igen

Amerikanska elbilstillverkaren röner stora framgångar med Model S, något som gör mångas väntan på kommande Model X olidligt spännande. Mindre spännande är att suv-modellen Model X försenas än en gång.

Det är snart tre år sedan Tesla Motors visade upp märkets kommande modell, den tredje i ordningen. Model X, som den heter – suven/crossovern med måsvingar, var tänkt att lanseras under 2013 men det blev framskjutet mot slutet av 2014. Där är vi nu men sedan tidigare togs beslutet att flytta fram den av många efterlängtade lanseringen till början av 2015.

Men så blir det inte heller. I ett meddelande till aktieägarna står det att läsa att produktionen nu är planlagd till tredje kvartalet 2015, det vill säga någon gång mellan juli och september nästa år.

Anledningarna till att Model X än en gång skjuts på framtiden är dels förberedelserna i fabriken och dels att utvecklingen av själva modellen behöver extra tid.

I dagsläget testas Alpha-prototyper av Model X och Beta-prototyper är på gång. Själva drivlinan är i princip färdigutvecklad.