Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tesla Model X siktad i Palo Alto

Teslas nya crossovermodell Model X testas nu för fullt inför lanseringen som sker nästa år, en uppmärksam bilist fångade produktionsversionen på film utanför Palo Alto, USA.

https://youtu.be/TbZTc4wk-y0

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Redan för över tre år sedan visade Tesla upp sin crossovermodell, då var det tänkt att Model X skulle lanseras under 2013. Men det blev aldrig av och lanseringen sköts upp till slutet av 2014, för att bara flyttas till början av 2015. Nu är vi där, i början av 2015 alltså, och Tesla har fortfarande inte lanserat Model X. Nu är den officiella lanseringen i stället planerad till början av 2016.

Den här gången tror vi faktisk att det kan bli av då Model X flera gånger, i kamouflerat utförande, siktats av uppmärksamma människor. Nu senast på motorvägen strax utanför Palo Alto, USA, där Tesla har sitt huvudkontor.

Bilen är till synes oförändrad mot för konceptbilen som vi fått se tidigare och de okonventionella "falkvingedörrarna" verkar tas i produktion. Model X delar både plattform och drivlina med Model S P85D, alltså fyrhjulsdrift med en motor vid framaxeln och en vid bakaxeln, samt 700 hästkrafter. Likt Model S kommer Model X även att vara sjusitsig, men säteslösningen i den sistnämnda blir mer praktisk än de bakvända stolarna som fälls upp ur bagagerumsgolvet i Model S.

De över 6 000 kunderna som redan har lagt en beställning lär vara rätt så trötta på att vänta vid det här laget.