Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tesla parkerar halvvägs in i gym

Ytterligare en Tesla har råkat ut för en olycka. Bilens ägare skyller på bilen, och Tesla skyller på föraren.

Det kommer kontinuerligt uppgifter om bilar av märket Tesla som är inblandade i olyckor. Flera gånger har Teslas autopilot-funktion anklagats för att ha orsakat olyckorna. Tesla hävdar dock oftast att olyckorna beror på den mänskliga faktorn och handhavandefel av bilens funktioner.

Nedan filmsekvens från ett gym i Florida, USA, visar ytterligare en olycka med en Tesla. Denna gång verkar dock inte autopiloten ha varit aktiverad. På övervakningsfilmen ser vi en Tesla Model S sakta närma sig gymmet för att parkera precis utanför. Men plötsligt accelererar bilen kraftigt och kör rakt in i byggnaden.

Mannen som äger bilen gav sin bild av händelseförloppet på Teslas webbforum: "Jag har ägt flera Tesla Model S och äger för närvarande en P85D och en P90D. Nyligen upplevde min fru en nära dödlig olycka när hon sakta parkerade bilen vid sitt gym. Bilen exploderade plötsligt till full acceleration och kunde lätt ha dödat människor i gymmet."

Tesla har också uttalat sig och sagt att de undersökt bilen och kommit fram till att gaspedalen varit intryckt under olyckan.

 

https://1.bp.blogspot.com/-4FPrQpYhuwk/V-qPRzNnM7I/AAAAAAAAob8/yUHLmNGAH-0Ohwt4xJer60xZbA3LW2rHACLcB/s1600/tesla-model-s-gym-crash-1.gif