Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Teslas autopilot körde ägare till akuten

Det har gått en tid sedan en förare av en Tesla dog i en olycka medan autopiloten var aktiverad. Därför är det dags att Tesla får lite goda nyheter gällande deras system, och det har nu kommit. Enligt uppgifter från ky3.com kan autopiloten ha räddat livet på en ägare i USA.

Joshua Neally hade nyligen köpt en Tesla Model X och körde längs motorvägen med autopiloten inkopplad när han plötsligt fick allvarliga bröstsmärtor. Han hade fått en propp i lungan, och bestämde sig för att, efter att ha ringt till sin fru, ta sig till närmaste akutmottagning - 35 kilometer bort.

Dock eftersom att han hade autopiloten igång räckte det med att han lade handen på ratten, så kunde bilen köra honom till sjukhuset utan hans inblandning. De sista kvarteren fick han emellertid köra själv. 

Neally själv menar att bilen räddade livet på honom, eller att det i alla fall hjälpte. Autopiloten gjorde enligt honom att han slapp svänga av till sidan och vänta på en ambulans. Dessutom menar han att om han tappat medvetandet skulle Teslan lugnt ha svängt av till sidan och parkerat efter några minuter, till skillnad från om han haft full kontroll över bilen.