Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101207-think-återkallas
101207-think-återkallas
101207-think-återkallas
101207-think-återkallas

Think City återkallas

Norska elbilstillverkaren Think tvingas återkalla drygt 800 bilar. Orsaken till återkallningen är bromsservopumpen som inte tål vatten.

Den norska elbilen Think City ansluter sig nu till den stora gruppen bilar som har återkallats den senaste tiden. Problemet som har upptäckts gäller bromsservopumpen. I mycket fuktiga förhållanden, till exempel vid tvätt eller kraftigt regn, kan vatten ta sig in i pumpen och slå ut systemet så pass att föraren tappar all servoverkan. Även om bilen drabbas av felet går det alltså att bromsa, men bromspedalen blir mycket tungtrampad. Det finns inga rapporter om olyckor orsakade av felet.

Think ska nu kalla in alla berörda bilar för att åtgärda felet. I Europa handlar det om totalt 800 bilar, varav 400 finns i Norge. Thinks lösning på problemet är att packa in pumpens kretskort i ett plastskydd.

– Vi har informerat alla handlare och är i full gång med att reparera felet. Alla ägare av de berörda bilarna blir kallade till verkstad, säger Thinks informationschef James Andrew till nrk.no.

Återkallningen gäller endast tidigare versioner av Think City. Den version som tillverkas nu riskerar inte att drabbas av samma fel. I ett stort perspektiv är Thinks återkallning mycket liten, jämför bara med Toyota som har tvingats återkalla cirka tio miljoner bilar det senaste året. Men för den lilla elbilspionjären Think, som hittills har tillverkat drygt 2 500 exemplar av City, är 800 bilar en stor siffra.

Läs mer

Test och provkörningar

Think City