Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110729-think-ny-ägare110729-think-ny-ägare110729-think-ny-ägare
110729-think-ny-ägare

Think uppköpt av rysk investerare

Ryska affärsmannen Boris Zingarevich köper upp konkursboet efter elbilstillverkaren Think, rapporterar norska onlinetidningen NA24.

       När den norska elbilstillverkaren Think gick i konkurs för fjärde gången i juni i år trodde många att loppet var kört för sista gången. Nu räddas företaget ännu en gång, den här gången av ryske affärsmannen Boris Zingarevich som byggt upp sin förmögenhet i den ryska timmerindustrin på 90-talet. 

Zingarevich är även huvudägare i bolaget Ener1 som producerar batterier. Fram till nyligen var företaget underleverantör till den norska elbilstillverkaren, och Zingarevich satt på en aktiepost på 40 procent. Nu har han alltså tagit över den resterande delen av företaget och slutit nya avtal mellan Think och finska karosstillverkaren Valmet som tidigare levererat karosser till Think.

Det nya Norge-registrerade företaget som ska bygga Think-bilar heter Electric Mobility Solutions AS. 

– Efter att ha uppnått en position som en av världens mest ansedda elektriska fordonsprodukter, är varumärket Think en värdefull tillgång som förtjänar en nyckelroll när världen ändras till att bli elektrifierad, säger Zingarevich i ett pressmeddelande.

Med Zingarevich vid spakarna planerar Think att nylansera modellen Think City under 2012.       

Test och provkörningar

Think | Test- & provkörningar