Thunder Power ger sig in i suv-marknaden

För två år sedan presenterade taiwanesiska Thunder Power en konceptbil som skulle konkurrera med Teslas sedan. Nu, två år senare, är det dags att presentera en suv.

Jasmin Frljevic

Vid Frankfurtsalongen för två år sedan gjorde taiwanesiska biltillverkaren Thunder Power debut när de presenterade en sedan som konceptbil som skulle utmana Tesla. Det sades att den skulle vara redo för produktion två år senare. De sade även att den modulära plattformen som sedanen bygger på i framtiden kan användas till bland annat suvar. Och nu är vi här 2017 och den är fortfarande i konceptform – men den taiwanesiska tillverkaren gör ett återbesök i Frankfurt och presenterar en ny konceptbil i form av en suv.

Enligt uppgifter bygger den nya suven på samma plattform som sedanen med batterierna placerade lågt ned för att få en låg tyngdpunkt. Vad gäller prestanda har Thunder Power inte presenterat några uppgifter för den nya suven. Men instegsmodellen av sedanen som visades för två år sedan hade en elmotor som levererade 312 hästkrafter och 320 newtonmeter. Sedan presenterade de en starkare version som producerade 435 hästkrafter och 560 newtonmeter. Och räckvidden för dessa två bilar sades vara över 65 mil.

I kupén finner vi en enorm infotainmentskärm som sträcker sig över hela instrumentbrädan och resten av kupén är stilrent utformad med vita lädersäten. De främre dörrarna öppnas på ett konventionellt sätt medan dörrarna till baksätet är hängda i bakkant, så kallade självmordsdörrar. I och med att B-stolpen försvinner blir öppningen till den eleganta kupén stor. Däremot verkar benutrymmet i baksätet vara av det snålare slaget med tanke på att det är en suv.