Thunder Power utmanar Tesla

Taiwanesiska Thunder Power utmanar Tesla med en konceptbil som ska ha längre räckvidd.

Thunder Power är ett startupföretag från Taiwan och konceptbilen som de visar på årets Frankfurtsalong ger oss en förhandstitt på en produktionsversion som utlovas till 2017. Instegsmodellen har en elmotor som levererar 312 hästkrafter och 320 newtonmeter, 0-100 km/h ska gå på under sex sekunder och toppfarten anges till 250 km/h.

Motorn i den effektstarkare versionen levererar 435 hästkrafter och 560 newtonmeter, tack vare den extra kraften avklaras 0-100 km/h på mindre än fem sekunder.

Båda versionerna har ett litiumjonbatteri på 125 kWh och räckvidden ska enligt Thunder Power vara över 650 km. Alltså längre än exempelvis Tesla Model S 85 D som har en angiven räckvidd på 528 km. När det är dags att ladda tar det strax under sex timmar till batteriet är fullt. Det finns även en snabbladdningsfunktion som ska kunna ladda upp till 30 mils räckvidd på en halvtimme och nästan fullt batteri på en timme.

Konceptbilen bygger på en modulär plattform med en hel del lättviktsmaterial som ska kunna användas till allt från konceptbilar till stora suvar, men företaget delar inte med sig om så mycket mer än det.

Kupén domineras av en gigantisk infotainmentskärm som täcker i stort sett hela instrumentbrädan. Resten av kupén är stilrent inredd med materialval som läder, trä och diverse kromade detaljer.

Om vi verkligen får se en produktionsversion på marknaden 2017 återstår att se.