Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Tidiga exemplar av nya Volkswagen Golf återkallas

Volkswagen Golf av åttonde generation har stött på diverse problem under sitt första år på vägarna. Nu återkallas tidiga exemplar av modellen då man upptäckt problem med infotainmentsystemet och backkameran.

I slutet av oktober 2019 presenterades nya generationen Volkswagen Golf, en av världens mest sålda bilmodeller som i sin nya upplaga är tekniskt mer avancerad än någonsin. All teknik som stoppats in i modellen har dock inte lirat så sömlöst som Volkswagen hade föreställt sig att den skulle göra, mjukvaruproblemen har avlöst varandra och modellversioner av nya Golf blev både försenade och leveransstoppade samt återkallade.

TEST: Så bra är nya Volkswagen Golf 

Nu ska nya Golf återkallas igen, dock rör det sig om en mindre andel av samtliga sålda bilar. 56 000 exemplar berörs enligt Volkswagen, samtliga bilar är tillverkade fram till och med juli 2020. Produktionen av nya Golf inleddes i december 2019.
Återkallelsen görs då man har upptäckt nya mjukvaruproblem som berör infotainmentsystemets och backkamerans funktioner.

TEST: Så bra är elbilen Volkswagen ID.3 

Volkswagen Golf var fjolårets bäst säljande bilmodell i Europa med 252 138 exemplar under perioden januari till november. Siffrorna för december är ännu inte sammanställda, men det ska mycket till för att Golf inte ska avgå med ”segern” för helåret.