Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tittade på porr – körde ihjäl sig

Bilförare använde telefonen till att titta på porr, något som slutade med att han tappade kontrollen över bilen och körde ihjäl sig.

Den udda (får vi hoppas) olyckan skedde förra helgen strax utanför Detroit, USA, då en 58-årig man som färdades i sin Toyota Corolla längs motorvägen I-75 tappade kontrollen över sin bil och kraschade. Enligt Michigan-polisen ska anledningen ha varit att mannen använt sin telefon för att titta på porr, något som uppenbarligen var alldeles för distraherande för mannen. Polisen dödförklarade mannen när de anlände till olycksplatsen.

En mycket tragisk händelse som hade kunnat undvikas om föraren låtit bli telefonen under körning.

Mannen hade varken säkerhetsbälte eller byxor på sig och under kraschen slungades han ut genom takluckan. Enligt polisens talesperson är detta den märkligaste olyckan de någonsin stött på.

— Det finns så mycket teknik där ute som gör att människor är mer uppmärksamma på det än att köra bil, säger polisen Mike Shaw till The Detroit News.

Detta är bara en av flera tragiska olyckor som skett på grund av att föraren fokuserar mer på telefonen än bilkörningen.