Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Audi A4 Avant är en av ganska få modeller som finns med gasdrift. Fler bra sladdlösa modeller – inte bara gasdrivna – listar vi i artikeln.Audi A4 Avant är en av ganska få modeller som finns med gasdrift. Fler bra sladdlösa modeller – inte bara gasdrivna – listar vi i artikeln.Audi A4 Avant är en av ganska få modeller som finns med gasdrift. Fler bra sladdlösa modeller – inte bara gasdrivna – listar vi i artikeln.
Audi A4 Avant är en av ganska få modeller som finns med gasdrift. Fler bra sladdlösa modeller – inte bara gasdrivna – listar vi i artikeln. Foto: Partik Lindgren / Expressen Lifestyle

Bra sladdlösa tjänstebilar

Premium Saknar du möjlighet att ladda en riktig elbil? Här är alternativ med anständigt förmånsvärde och bra miljöprestanda. Bilar som drivs med gas, E85, diesel, bensin eller en kombination där el ingår i mindre utsträckning.

Trots utbyggnad av laddinfrastrukturen finns det många som använder sin tjänstebil på ett sätt som inte passar elbilens laddbehov. Kanske saknas snabbladdare i området, kanske finns inte tiden för den laddning som behövs.
Då krävs snabbtankade alternativ. Det behöver inte betyda bensin eller diesel i tankarna. Gasdrivna bilar är klimatvänliga och kostar i drift ungefär lika mycket som en bensinbil.

Förmånsvärdet är lågt, dels för att gasbilarna automatiskt får en schablonnedsättning av nybilspriset på 100 000 kronor, dels för att de inte har någon malusskatt som adderas till förmånsvärdet.
Nackdelen är den begränsade förekomsten av gaspumpar. Framför allt i norra Sverige är det ont om gaspumpar.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.