Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tokyoknas: Konceptbilen Toyota Fun-Vii

Vad är bak, vad är fram? Här är en av de knasigare konceptbilarna från årets bilsalong i Tokyo – Toyota Fun-Vii.

Bilsalongen i Tokyo brukar vara ett säkert kort om man vill se bilvärldens mest knasiga konceptbilar, ungefär som att man tar "tok" i Tokyo på väldigt allvar. I år är inget undantag.

Vi har redan sett Daihatsus fyrkantiga låda Sho Case, och nu kommer moderbolaget Toyotas första knäppkoncept – Fun-Vii. Bara att se vad som är bak och fram på bilen kräver en extra titt, och när man börjar läsa pressreleasen fortsätter tokeriet. 

Glöm personliga motivlacker och vinylklistermärken, i Fun-Vii ska hela karossen på något sätt kunna ändras "lika enkelt som att ladda ner en applikation". Detta ska kunna ske genom att hela karossen är någon slags skärm. Samma sak gäller insidan, som ska kunna förändras för att återspegla förarens humör.

Mer jordnära är måhända den liveuppdaterande navigationsutrustningen som kopplar upp bilen mot både din smartphone och andra trafikanter för att öka säkerheten. Vissa av bilens funktioner ska också kunna styras via smartphone. Mer information om bilen lär vi få senare nu i veckan, när bilsalongen i Tokyo öppnar.