Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Toyota

Toyota ansiktslyfter Land Cruiser J70

Du trodde kanske att den gått ur produktion för länge sedan. Men faktum är att Toyota fortfarande tillverkar Land Cruiser J70. Nu får den en uppdatering. 

Så sent som förra veckan kunde vi rapportera att Toyota Land Cruiser kommer i en ny generation, kallad J250, och den är en toppmodern terrängbil med all teknik man kan önska sig. Nu är det förstås så att det inte är den enda Land Cruiser-modellen som Toyota har på programmet. 

På marknader bortom vår egen finns den större J300, som för all del delar teknik med sitt lillasyskon. Men så har man också Land Cruiser J70 och den är en helt annan historia. Till att börja med lanserades modellen redan 1984, så nästa år fyller den medelålders. Och den tillverkas alltså fortfarande, alltjämt med stela axlar och en formgivning som påminner om Legoklossar. 

Nuförtiden har den i alla fall LED-strålkastare.Nuförtiden har den i alla fall LED-strålkastare.Nuförtiden har den i alla fall LED-strålkastare.
1 AV 6
Nuförtiden har den i alla fall LED-strålkastare.
Foto: Toyota
2 AV 6
Foto: Toyota
3 AV 6
Foto: Toyota
4 AV 6
Foto: Toyota
5 AV 6
Foto: Toyota
6 AV 6
Foto: Toyota

Inte nog med det, nu får den också en ansiktslyftning rapporterar motor1.com. Till nyheterna hör en pekskärm i mittkonsolen på 6,7 tum, mitt i all gammaldags Japanplast, med stöd för Android Auto och Apple Carplay. Dessutom får den modern säkerhetsutrustning som filhållningsassistent, hastighetsskyltsavläsning och automatiskt helljus. 

Hemma i Japan får den en 2,8-liters dieselfyra på 201 hästkrafter som driver på alla fyra genom en sexväxlad automatlåda. Men den säljs också i Australien, då med pickup-kaross och en 4,5-liters V8-diesel på 202 hästkrafter. Växellådan är manuell med fem växlar. 

Japanversionen har en konventionell suv-kaross.Japanversionen har en konventionell suv-kaross.Japanversionen har en konventionell suv-kaross.
1 AV 3
Japanversionen har en konventionell suv-kaross.
Foto: Toyota
2 AV 3
Foto: Toyota
3 AV 3
Foto: Toyota

Den australiska lanseringen väntas under fjärde kvartalet i år, medan japanerna får se de första bilarna någon gång i vinter. Något EU-godkännande lär inte finnas på kartan, särskilt som bilen numera endast tillverkas som högerstyrd och något högre godkännande än Euro 5 finns inte.