Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091016-toyota-auris-facelift
091016-toyota-auris-facelift
091016-toyota-auris-facelift
091016-toyota-auris-facelift

Toyota Auris får lätt lyft 2010

Med snart tre år på nacken börjar Toyota Auris bli redo för en uppdatering. Under första halvan av nästan år får vi se de nya formerna här i Sverige men tack vare Tokyosalongen får vi en glimt redan nu.

Toyota har dragit täcket av Auris i lätt ansiktslyft utförande inför bilsalongen i Tokyo som öppnar i slutet av nästa vecka. För den stora massan kommer uppdateringarna troligtvis att passera obemärkta, men vi som vet bättre ser genast att det har hänt saker i fronten. Lätt uppdaterade Toyota Auris  visas redan om en vecka men svenska spekulanter får vänta till någon gång under första halvan av 2010 på att lära känna de nya linjerna.

Vi ser genast att Auris har förlorat sin de två lodräta linjer som ger nuvarande Auris sin karaktäristiska nos. Nya Auris har i stället fått en slätare front med horisontella ribbor i grillen, ny form på strålkastarna, nya veck på motorhuven och en nydesignad frontspoiler. Baktill har Toyota gått ännu försiktigare fram och endast förändrat layouten i lamporna och några nya veck på bakkjolen. Interiörmässigt utgörs uppdateringen av lite nya material, nya färgalternativ och förbättrad standardutrustning på vissa versioner.

Auris ansiktslyft är inte bara estetiskt. Den fyrcylindriga 1,8-litersbensinaren drar nytta av förfinad variabel ventilstyrning både på in- och utsugssidan, vilket ger förbättrad bränsleekonomi och högre uteffekt. Förhoppningsvis får vi veta exakt hur mycket snålare och starkare motorn blir när nya Auris presenteras i Tokyo. Ytterligare en nyhet är att alla 1,8-litersmodeller som utrustas med CVT-lådan får växelpaddlar monterade bakom ratten.

Läs mer

Test- & provkörningar