Toyota tillverkar delar till 60 år gamla Land Cruiser

Toyota återupptar tillverkningen av reservdelar till gamla Land Cruiser J40-generationen som lanserades redan 1960.

Under förra året meddelade Toyota att de börjar tillverka delar till klassiska sportmodeller som 2000GT och generation tre och fyra av ikonen Supra. Då rörde det sig mest om enstaka slitdelar som drivaxlar, kuggar till växellåda, dörrhandtag, emblem och liknande.
Nu är det dags för ännu en ikon att få tillgång till nytillverkade delar och i detta fall blir tillverkningen mer omfattande. Redan 1960 lanserades J40-generationen av Land Cruiser och den kom att tillverkas fram till 1984 när J70 ersatte. Den senare är faktiskt fortfarande i produktion till marknader som Australien och kommer att få en uppdatering under 2022.

J40-generationen är sedan länge populär bland entusiaster men nu börjar tillgången av reservdelar att tryta, något som Toyota uppmärksammat och nu ska hjälpa till med. Efter att ha pratat med bland annat Land Cruiser-klubbar och återförsäljare har de nu kommit fram till vad som behövs.
I nuläget är utbudet inte helt färdigt men kommer bland annat innehålla avgassystem och motorer. Toyota siktar på att ha delarna tillgängliga från och med 2022 och om du har en Land Cruiser generation J40 kan du fortfarande lämna in önskemål om vilka delar du skulle vilja ha nytillverkade här.