Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg

Toyota börjar tillverka reservdelar till 2000GT igen

Det är 50 år sedan Toyota 2000GT slutade tillverkas. Det hindrar inte den japanska biltillverkaren att återuppta tillverkningen av reservdelar till den kultförklarade modellen.

I början av året rapporterade vi om att Toyota återupptar tillverkning av reservdelar till gamla Supra-generationerna A70 och A80. Företagets avdelning GR Heritage Parts inleder med nytillverkning av bland annat drivaxel, dörrhandtag, lister, emblem, strålkastare, bromsservo och bränslemätare.

Foto: Toyota

Nu nås vi av nyheten att GR Heritage Parts nu ska börja tillverka reservdelar även till gamla klassikern Toyota 2000GT som tillverkades mellan 1967 och 1970.

Samtliga nytillverkade delar rör den manuella lådan med fem växlar. Bland detaljerna som åter ska tas fram i nyskick finns drev, synkringar, packningar och tätningssatser, lagersatser, växelförare och annat.

Foto: Toyota

För att delarna inte ska köpas av kreti och pleti som tänker göra sig en förtjänst genom vidareförsäljning tillåter Toyota endast att registrerade 2000GT-ägare köper delarna. Endast 351 exemplar av modellen tillverkades varav ett antal av dem var utrustade men automatlåda.

Den 1 augusti 2020 ska reservdelarna tillgängliggöras runt om i världen.

MISSA INTE: Vi kör Toyota 2000GT

Foto: Glenn Lindberg

 Toyotas vackraste bil någonsin? Många tycker det. Just detta exemplar har vi kört!

Den röda Toyota 2000GT som du ser på bilderna i denna artikel körde Teknikens Världs Linus Pröjtz nyligen. Häng med på den härliga provkörningen du också!